30 NOIEMBRIE 2022: START SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ ÎN CENTRUL RÂMNICULUI – „DECEMBRIE MAGIC”

by Primaria Ramnicu Valcea on November 27, 2022

Pe 30 noiembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă din centrul Râmnicului: aprinderea iluminatului festiv, concert cu Nicolae Furdui Iancu și foc de artificii!

    În ședința de Consiliu Local din 25 noiembrie s-a aprobat programul sărbătorilor de iarnă din centrul Râmnicului, grupate sub tradiționalul generic ”Decembrie Magic”. Startul va fi dat de spectacolul ”Spirit Românesc” din 30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, care va anima Scuarul Mircea cel Bătrân de la ora 17.00 cu reprezentația ”Noaptea Sfântului Andrei” a Teatrului Municipal ”Ariel” și a Corului Arhiepiscopiei condus de preotul Codruț Scurtu, urmată de un mini-show muzical al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” și de un moment artistic ”Noi suntem români” coordonat de profesoara Mariana Ionescu. La ora 18.00, va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv, cei mai mici participanți având parte de surprize dulci, iar cei mari – de un pahar de vin fiert. Pe scena din Centrul Civic vor urca apoi Nicolae și Tudor Furdui Iancu, alături de Grupul instrumental ”Crai Nou”, într-un recital extraordinar ce va dura până la ora 19.10 și va fi continuat de o invitație la joc și voie bună adresată de interpreta de muzică populară Maria Ghinea. Punctul final al manifestărilor va fi reprezentat la ora 20.15 de un foc de artificii.

Pe parcursul ultimei luni a acestui an, în Târgul ”Decembrie Magic” din centrul Râmnicului Primăria Municipiului a mai pregătit evenimente deosebite pe 5 decembrie – ”Ajunul lui Moș Nicolae”, 23 decembrie – ”Vine, vine Moș Crăciun” și 31 decembrie – ”Revelion 2023”.

(afișe ataşate)

*

Seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice au „furat” startul sărbătorilor de iarnă

Vineri, 25 noiembrie, seniorii găzduiți la Căminul pentru Persoane Vârstnice din subordinea administrației municipale a Râmnicului au avut parte de o plăcută surpriză care a marcat începutul sărbătorilor de iarnă. În holul de la parterul instituției din Ostroveni, Teatrul ”Ariel” a reînviat o epocă demult apusă prin reprezentația ”Bon soir, Monșer!”, după texte de I.L. Caragiale, câteva zeci de vârstnici apreciind prin aplauze prestația actorilor ansamblului artistic municipal. Cei 74 de seniori, aflați în prezent la Căminul pentru Persoane Vârstnice, vor mai avea parte și de alte evenimente deosebite, care să marcheze principalele momente festive ale lunii decembrie.(foto atașate)

Decembrie Magic, 2022
Spirit Romanesc – 30 noiembrie

Leave a Comment

Previous post:

Next post: