Biblioteca publica din Horezu

by admin on June 16, 2015

Biblioteca publică “Ada Orleanu” din orașul Horezu a primit, cu titlu de donație, 18 volume de poezii și proză, scrise și publicate de cunoscutul poet Gheorghe Puiu Răducan. Poetul a donat cărți din creația sa; Femeia diavolului”, „Un Orpheus cu cartea-n mână”, „Tata”, „Imperiul negru”, „Pasărea de vânt”, „Poezii de iarnă”, „Mama”, „Ispita cuvântului”, „În odaia de vise”, „Oamenii și viața mea”, „Femeia zâmbetului meu”, „Salcâmii din Țepești”, „Peregrin prin Sicilia”, „Ruga-n lacrimă”, „Jurnalul mierii”, „Fiori de taină”, „62”, „Căpușa – antologie împotriva jafului de țară”.

Gheorghe Puiu Răducan s-a născut în Țepești – Tetoiu și este de profesie inginer hidroenergetic. Este autorul a numeroase volume de versuri și scrieri apărute la Rm. Vâlcea, Craiova și Drobeta Turnu-Severin.

Referindu-se la această faptă remarcabilă, Primarul orașului Horezu, Ilie Fârtat, ne-a spus: „Poetul Gheorghe Puiu Răducan este un prieten apropiat al orașului Horezu. Prin gestul său de mare noblețe, Biblioteca publică Ada Orleanu” din Horezu și-a îmbogățit fondul de carte, iar cetățenii orașului și elevii Liceului „Constantin Brâncoveanu” au acces la o creație literară de înaltă calitate. Mulțumesc poetului Puiu Răducanu pentru bucuria pe care ne-a făcut-o prin darul oferit și îl asigurăm de tot respectul și considerația locuitorilor orașului Horezu. Îl invităm și îl așteptăm cu mare bucurie în Horezu, la Bibliotecă sau la Casa de cultură, la evenimente de lansări de carte, recenzii, recitaluri de poezie sau întâlniri cu cititorii. Mulțumim, Puiu Răducan!”.

Pentru informații suplimentare contactați: Fârtat Ilie – Primarul orașului Horezu – tel. 0740.217.540, fax: 0250.860.481 ; e-mail: primaria@orasul-horezu.ro

Leave a Comment

Previous post:

Next post: