Comunicat de Presă

by Filarmonica on February 4, 2015

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită Luni, 9 FEBRUARIE 2015, ora 19:00 la Sala Lahovari la un CONCERT EXTRAORDINAR – „LATINO SHOW”în interpretarea orchestrei simfonice a filarmonicii condusă de Dirijorul argentinian RAMIRO ARISTA. Programul este conceput ca un voiaj muzical prin ţările Americii de Sud: Mexic, Ecuador, Venezuela, Uruguay, Peru, Cuba şi Columbia fiecară ţară fiind ilustrată de lucrări muzicale reprezentative: „El condor pasa”, „La bamba”, „La cumparsita”, „Andarele”, „Cabalo viejo”, „Colombia tierra querida”, etc.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Dirijorul RAMIRO ARISTA

Ramiro AristaDirijor român-argentinian, se stabilește în Europa în 2001. A studiat cu Dumitru Goia la Universitatea de Muzică din București beneficiind de o bursă a Guvernului Român. A participat mai târziu la master class cu Gianandrea Noseda (Stresa) și Gianluigi Gelmetti (Siena).

În România a fost dirijor al Orchestrei Simfonice a Universității Naționale de Muzică din București (2003-2008) și al Orchestrei de Cameră a Universităţii din Pitești (2007).

În 2008 este dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Paraguana (Venezuela). În Rusia a fost dirijor stagiar al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg (2008-2009), invitat fiind de Valery Gergiev. Din 2009 este dirijor principal invitat al Orchestrei de Camera din Archangelsk. În martie 2010 debutează cu succes la Filarmonica din Sankt Petersburg.

În Peru, este dirijor principal si director artistic al Orchestrei Simfonice din Piura din 2009 fiind ales în unanimitate de membrii orchestrei. Programul artistic cu orchestra sa include ciclurile simfonice complete de P. I. Ceaikovsky, J. Brahms, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Mendelssohn-Bartholdy, R. Schumann și premierele Simfoniei nr. 5 de G. Mahler, ciclul “Patria mea” de B. Smetana, Simfonia Fantastica de H. Berlioz, Simfonia nr. 1 de D. Sostacovici. În stagiunea 2014 programul artistic ales propune interpretarea ciclului simfonic complet W. A. Mozart, J. Haydn, operele de R. Strauss – Tod und Verklaerung, Don Juan, Aus Italien; Simfoniile nr. 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12 și 15 de D. Şostakovici.

Ramiro Arista este un artist tânăr cu o carieră promițătoare. Pentru stagiunile 2014-2015-2016 este invitat de Filarmonica Națională “George Enescu”, Filarmonicile din Timișoara, Iasi, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Opera din Constanța (România); Filarmonicile din Yaroslavl, Daguestan, Astrakhan, Stavropol, Altay, Abakan, Omsk, Tomsk, Kostroma Chamber Orchestra (Rusia); Filarmonica Națională a Republicii Moldova; Filarmonicile din Shumen, Razgrad, Orchestra de Camera Gabrovsky (Bulgaria); Orchestrele Simfonice Oriente, Matanzas, Santa Clara (Cuba); Orchestrele Simfonice Loja, Cuenca, orchestra de cameră Ambato (Ecuador); Orchestrele Simfonice Trujillo, Cusco (Peru); Orchestra Simfonică Națională din Bolivia; Orchestra Simfonica Nationala din RepublicaDominicană.

 

Preţul biletului la acest concert este de 30 de lei, preţ unic, iar abonamentele sunt valabile. Pentru eventuale modificări de ultimă oră, vă rugăm consultaţi site-ul filarmonicii www.filarmonica-valcea.ro sau pagina de facebook a filarmonicii.

Ionela Poenaru, Consultant artistic – Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: