Comunicat de presă: Zilele Liceului “Constantin Brâncoveanu” și Ziua Eroilor sărbătorite la Horezu

by admin on May 23, 2015

Astăzi, 21 mai și mâine, 22 mai, la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, cea mai mare instituție de învățământ din Regiunea Sud-Vest Oltenia, au loc manifestările cultural-educative și sportive “Zilele Liceului”. Manifestările cuprinse în program sunt organizate de Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, în parteneriat cu Primăria orașului, Casa de cultură, Consiliul Reprezentativ al Părinților și alte organizații din oraș, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și Casa Corpului Didactic Vâlcea.

Astăzi, 21 mai, în prima zi a manifestărilor, sub denumirea de “Ziua porților deschise”, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, prezentarea ofertei educaționale a liceului (vizitarea școlii), concursul județean de matematică “Dan Barbilian”, ediția a XV-a, concursul de pictură și expoziția de desene realizate de copii claselor pregătitoare, o expoziție de fotografii și imagini de pe Valea Loarei din Franța, crosul piticilor la care au participat elevii claselor a I-a și o expoziție de carte în limba engleză, OKIAN – Pearson Romania.

Manifestările vor continua în ziua de 22 mai cu „Gala Brâncoveanu”, programul cuprinzând; Concursul județean, „Cupa Constantin Brâncoveanu” la baschet – ediția a IV-a, lansarea numărului 3 al revistei „Elevii, inventica și protecția mediului”, Simpozionul Concurs județean „Educație – Tehnologie – Progres” – ediția a V-a, prezentarea numărului 4 al revistei „Info – Tehnica”, Simpozionul Concurs interjudețean „Brâncoveanu – pecete pe cer” – ediția a X-a cu cele 4 secțiuni: creație literară, istorie, religie și arte plastice, Concursul județean „Micii experimentatori” (fizică, biologie, chimie) – ediția a X-a, Simpozionul județean „Experimentul real, experimentul virtual” – ediția VII-a, precum și multe concursuri pentru cei mici; desene pe asfalt, pictură, recitări.

Astăzi, 21 mai, administrația publică locală din Horezu a sărbătorit Ziua Eroilor, marcând evenimentul prin depunerea de coroane de flori la cele trei monumente închinate celor ce s-au jertfit pentru apărarea patriei; Monumentul Eroilor Neamului din centru orașului, Monumentul Eroilor căzuți în primul război mondial din satul Romanii de jos și Monumentul Eroilor din satul Urșani. La ceremonii au participat preoții parohi din localitate care au oficiat slujbe de pomenire, veteranii de război, Antonie Aurel de 101 ani și Dăscălete Ștefan de 93 ani, consilieri locali, salariați din primărie și instituțiile din oraș, elevi ai școlilor din localitate, precum și numeroși cetățeni. În memoria celor căzuți și dispăruți pentru apărarea neamului s-a păstrat un moment de reculegere.

Referindu-se la cele două evenimente, Primarul orașului Horezu, Ilie Fârtat ne-a spus: „Sunt pe deplin mulţumit de modul în care cadrele didactice din Liceul „Constantin Brâncoveanu” s-au implicat în acest an în organizarea unui program bine conturat şi care a cuprins o diversitate de manifestări în care au fost implicaţi foarte mulţi tineri. Multe idei au venit de la tinerii elevi, cărora ţin să le mulţumesc! Îmi propun, ca, an de an, administrația publică locală să sprijine și să se implice și financiar în premierea tinerilor elevi care se evidențiază în competițiile de cultură și sport.

În ceea ce privește cinstirea memoriei eroilor noștii căzuți pe câmpurile de luptă, în fiecare an, în momente importante pentru oraș, administrația publică locală a organizat ceremoniale menite să ne amintim cu profundă recunoștință de jertfa lor. Din păcate, numărul veteranilor de război scade an de an. La Horezu, numai doi dintre aceștia au mai putut participa la eveniment; domnul Antonie Aurel și domnul Dăscălete Ștefan. La auzul vârstei lor și a faptelor de vitejie de care au dat dovadă pe front, tinerii elevi și cei participanți la manifestările de astăzi, i-au aplaudat cu căldură, dumnealor fiind modele de viață și patriotism”.

Pentru informații suplimentare contactați: Fârtat Ilie – Primarul orașului Horezu – tel. 0740.217.540, fax: 0250.860.481 ; e-mail: primaria@orasul-horezu.ro  

Ziua Eroilor la Horezu
ziua Eroilor la Horezu la Monument

Leave a Comment

Previous post:

Next post: