COMUNICAT DE PRESĂ

by Mihail Stefanescu on January 15, 2014

Post image for COMUNICAT DE PRESĂ
Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită Luni, 20 ianuarie 2014, ora 19.00, la Sala LAHOVARI la un CONCERT ETRAORDINAR susţinut de violonistul ALEXANDRU TOMESCU şi violoncelistul EVGHENI TONKA alături de orchestra simfonică a filarmonicii condusă de tânărul dirijor ALEXANDRU GANEA.
În deschiderea primei părţi a programului veţi putea audia „ Vals trist” de Jan Sibelius urmat de Concertul pentru vioară, violoncel şi orchestră  în la minor,  op. 102 de Johannes Brahms. „Dublul concert” va fi interpretat de violonistul ALEXANDRU TOMESCU, un artist de marcă, ce şi-a făcut debutul ca solist la vârsta de 9 ani, continuând să aprofundeze măiestria viorii, obţinând de 2 ori dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder, vioară ce i-a aparţinut maestrului Ion Voicu, şi  de violoncelistul EVGHENI TONKA,  considerat a fi unul din cei mai talentaţi cellişti ruşi (de la vârsta de 10 ani concertează în faţa publicului internaţional, a întreprins turnee în Germania, Franţa, Anglia, Elveţia, Italia, Spania şi în Statele Unite; în prezent este stabilit în Statele Unite şi concertează la modul frecvent cu Orchestra Filarmonicii din Berlin).
Partea a II-a a concertului vă va prezenta  Simfonia a IV-a de Franz Schubert în do minor,lucrare supranumită „Tragica” , în fapt o dramatizare simfonică, în interpretarea orchestrei simfonice a filarmonicii condusă de dirijorul ALEXANDRU GANEA. Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea – dirijat orchestră, clasa conf. univ. Dr. dr. Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. A obţinut diploma de  doctor în muzică la Universitateai Naţională de Muzică Bucureşti. În prezent este lector universitar doctor şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a UNM Bucureşti. A susţinut concerte cu: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova şi cu orchestra Teatrului Muzical din Galaţi. A colaborat cu filarmonicile din Sibiu, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Din 2008, este angajat al Filarmonicii Piteşti.
Preţul biletului la acest concert este unic, 25 de lei, iar abonamentele sunt valabile. Vă aşteptăm cu drag la concertul de luni 20 ianuarie 2014!

Afis, 20 IAnuarie 2014, Filarmonica Rm Valcea

Leave a Comment

Previous post:

Next post: