CONCURSUL NAȚIONAL DE POEZIE „RADU CÂRNECI”

by Arena Literara on February 25, 2021

COMUNICAT:
Revista Arena literarã și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cãrții organizeazã în anuI 2021 a patra ediție a Concursului Național de Poezie “Radu Cârneci care se va desfãșura în conformitate cu urmãtorul

REGULAMENT

1. Participarea este deschisã poeților de limbã românã, indiferent de vârstã și țara de rezidențã;
2. Poeziile (inedite – care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15 , vor avea cel mult 5 pagini (5-10 poezii) și vor fi trimise într-un attach doc, prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, începând cu data de 15 februarie 2021, orele 00.00, pânã la data de 25 martie 2021, orele 24.00.
Tematica va fi: „NATURA/ PĂDUREA”.
3. Într-un attach separat, tot în format doc, autorul va trimite un scurt CV literar (de ½ pagină A 5, datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidențã, numãrul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust. În acest atașament se va preciza expres opțiunea fermã de a achiziționa (sau nu) ANTOLOGIA concursului (2 ex.-70 lei, inclusiv trimiterea prin poștă, la domiciliu în România).
După finalizarea selecției poeziilor ce vor fi incluse în antologie, autorii vor fi anunțați precizându-li-se termenul și modalitatea de plată a antologiei.
4. Jurizarea se va face în perioada 25 martie – 15 aprilie, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).
5. Rezultatele vor fi anunțate în revista “Arena literarã” nr. 21, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și în grupul Arena literară, pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro, pe alte site-uri culturale.
6. Se vor acorda diplome și Premii:
– Marele PREMIU- editarea gratuită a unui volum de poezii de 100-120 pagini, în 150 ex:
– Premiul Special „Radu Cârneci”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 120 ex.
– Premiul Special „Dragoș Vrânceanu”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 100 ex.
– Premiul Special „Nicolae Labiș”- editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 75 ex.
– trei MENȚIUNI, constând în cărți oferirte de membrii A.D.E.P.C.
– Pentru alte grupaje evidențiate de juriu, se vor oferi DIPLOME DE MERIT.
Cele mai bune poezii, pe lângă apariția în Antologia concursului, vor fi publicate în numerele următoare ale Arenei literare și în alte publicații de cultură cu care colaborăm.
7. La propunerea juriului, cele mai valoroase 50 grupaje de poezii trimise pentru concurs, vor fi incluse într-o ANTOLOGIE.
Alte precizări:
– Nerespectarea condițiilor de la pct.2 și 3 , va conduce la eliminarea din concurs a grupajelor respective.
– Organizatorii pot decide neincluderea în antologie a participanților care nu doresc achiziționarea ei, indiferent de locul ocupat.

Arena Literară A.D.E.P.C

Leave a Comment

Previous post:

Next post: