FESTIVALUL „TINERE TALENTE” – RÂMNICU VÂLCEA – 2023

by Primaria Ramnicu Valcea on May 17, 2023

Post image for FESTIVALUL „TINERE TALENTE” – RÂMNICU VÂLCEA – 2023

Cu sprijinul Primăriei Râmnicului, Filarmonica „Ion Dumitrescu” are un nou pian de concert

În cadrul festiv oferit de concertul de gală al celei de-a 43-a ediții a Festivalului „Tinere Talente” și în prezența primarului Mircia Gutău, luni seara a fost prezentat publicului meloman vâlcean noul pian de concert al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, recent achiziționat pentru instituția de cultură vâlceană. Cu o anvergură impresionantă de 2,84 m, pianul Petrof – modelul Mistral a fost produs la Fabrica Petrof – cu o vechime de peste un secol și jumătate – din Hradec Králové, Cehia în urma unui proces manual de realizare ce poate dura până la 12 luni și este caracterizat de o tonalitate neobișnuit de bogată, dar deopotrivă caldă și romantică, fapt apreciat de virtuozi ai acestui instrument din întreaga lume. La evenimentul derulat în fața unei săli pline de iubitori ai muzicii au mai participat directorul instituției, Petruț Constantinescu, precum și președintele Festivalului, dr. Ilinca Dumitrescu – pianistă, solistă concertistă și muzicolog, fiica reputatului compozitor al cărui nume este purtat de Filarmonica din Râmnic. Cu acest prilej deosebit, edilul Gutău și-a exprimat satisfacția pentru activitatea instituțiilor de cultură din subordinea Municipalității și i-a asigurat pe cei prezenți că Primăria Râmnicului va continua investițiile necesare derulării unei vieți culturale cât mai bogate și intense. Pianul Petrof Mistral a fost achiziționat cu suma de 397.800 lei, bani de la bugetul local, și este unicat în România; ca un amănunt inedit, pentru aducerea instrumentului pe scenă a fost nevoie de utilizarea unei macarale care l-a introdus în clădire pe unul din geamurile de la etajul clădirii în care funcționează Filarmonica „Ion Dumitrescu”.

(foto și video atașate)

• • •

La solicitarea primarului Mircia Gutău, în Râmnicu Vâlcea vor fi distribuite suplimentar încă 240 de pachete cu ajutoare alimentare POAD către persoanele aflate în situații dificile

În baza prevederilor OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), la solicitarea primarului Mircia Gutău a fost aprobată alocarea suplimentară pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea a 240 de pachete cu produse alimentare prin redistribuire de la alte unități administrative care au înregistrat stoc excedentar. Acestea vor fi distribuite tot către persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchete sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale, dar numai în baza unei programări anterioare și înscrierii pe lista suplimentară, aplicând următoarele criterii de prioritizare:

– persoanele aflate în situații deosebite de vulnerabilitate din evidența Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului, pentru care va fi întocmită ancheta socială de către angajații direcției;

– persoanele încadrate în grad de handicap (grav și accentuat), CARE NU AU BENEFICIAT DE ACESTE PRODUSE în anii 2022 și 2023.

Înscrierea în listele suplimentare se va face personal sau prin reprezentantul legal/persoana împuternicită, în intervalul 17 – 24 mai 2023, până la epuizarea numărului de pachete alocate, fie telefonic, la numerele 0799807237, 0726100327, fie la sediul Direcției de Asistență Socială din strada General Magheru nr. 25 (clădirea Socom), pe baza următoarelor documente: actul de identitate (original și fotocopie) și certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (prezentat în fotocopie). Pentru persoanele care optează pentru înscrierea telefonică, datele de identitate vor fi prelucrate pe baza declarației telefonice, urmând ca acestea să prezinte, obligatoriu,documentele în fotocopii la momentul ridicării produselor.

Distribuirea pachetelor se va realiza în data de 25 mai 2023, între orele 8.30 – 15.30, conform programării, la depozitul din bd. Nicolae Bălcescu nr. 26 – fostul Liceu Tehnologic Oltchim.

(foto atașată)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: