FORUMUL NAȚIONAL CULTURAL „BRÂNCOVENIANA”
EDIȚIA A VI-A, 2024

by Marian ILIE on July 3, 2024

Cenaclul Cultural „George Coandăˮ Potlogi, Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Primăria/ Consiliul Local Potlogi, organizează Forumul Național Cultural „Brâncovenianaˮ Ediția a VI-a, 2024!

În data de 17 august, a. c., la Palatul Brâncovenesc din Potlogi, județul Dâmbovița, va avea loc cea de a VI-a ediție a Forumului Național Cultural „Brâncovenianaˮ în cadrul căruia este inclus și Concursul de poezie creștină și patriotică „Sub crucea Sfântului martir Brâncoveanuˮ.

La acest concurs pot participa creatori de poezie cu vârstele cuprinse între 17-50 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, sau ai unor uniuni / societăți / asociații scriitoricești profesioniste din țările în care își duce existența diaspora românească.

Lucrările trimise la concurs trebuie să poarte un motto, care va fi regăsit de juriu în plicurile sigilate însoțind lucrările și în care mai sunt precizate numele autorilor, adresele și e-mailul / telefonul mobil.

Premiile concursului vor fi: Trofeul „Brâncovenianaˮ; premiile I, II, III; mențiuni și premiile speciale oferite de: Arhiepiscopia Târgoviștei, unele instituții, asociații culturale și reviste din județul Dâmbovița și din Capitală.

Câștigătorii trofeului, premiilor I, II și III vor beneficia de publicarea a câte unui volum de poezii, în 50 de exemplare, la Editura Bibliotheca, și a căror lansare se va face cu prilejul Zilei Naționale a Culturii sau a Zilelor culturii potlogene.

Data ultimă a expedierii poeziilor (până la 6-7 mostre) este 15 iulie 2024, la e-mail: biblioth@gmail.com.

Director Executiv al Forumului „BrâncovenianaˮProf. Valentina Vasile

Leave a Comment

Previous post:

Next post: