International Holocaust Day

by Cristian SIMA on October 18, 2012

Post image for International Holocaust Day

După ce, în primăvară, am expus la Budapesta, la “Stamp Museum”, o gravură pe tema “Human and Nature, Human and Technology”de data aceasta expun în Italia , la Teramo, lucrarea alăturată, tot o gravură. Expoziţia este deschisă  cu ocazia  “International Holocaust Day”, când se comemorează eliberarea “câmpului morţii “ de la Auschwitz. Este organizată de “Laboratorio Abruzzese di didactica della Storia” , la ea participă 118 artişti plastici din întreaga lume…Organizatorii intenţionează itinerarea expoziţiei prin Italia, deocamdată  fiind anunţate ca locaţii: localitatea L’Aquilla  şi  “Jewish Museum “din Roma. Am fost invitat să particip la expoziţie de către unul dintre organizatori, distinsa doamnă Tiziana Baracchi, artist plastic şi om de cultură , pe care am cunoscut-o la un salon de artă în Germania, cu care am rămas în contact, făcând cu dumneaei chiar un schimb de lucrări. Astfel, reciproc, avem în colecţia particula ră, fiecare, o lucrare de a celuilalt. De fapt eu am mulţi prieteni artişti în întreaga lume cu care am făcut schimb de  mici  lucrări prin poştă de-a lungul timpului şi mă pot lăuda astăzi cu o colecţie serioasă formată astfel. Chiar am de gând, cât de curând, să deschid o expoziţie cu aceste lucrari, pe care am s-o intitulez, probabil : “Eu şi restul lumii ”.

In vara aceasta am fost invitat să particip la o expoziţie la “National Museum of Contemporary Art” din Seul, Coreea, unde organizatorii chiar au facilitat schimbul de lucrări între participanţi. Astfel, gravura trimisă de mine a fost aleasă de  un artist japonez, Shuzo Azuchi Gulliver, el trimiţăndu-mi, la rândul lui, o lucrare.

Prin aceste schimburi, opera de artă  devine parte a unui “happening”, (o întâmplare artistică), specie de artă practicată astăzi pe scară largă în lume sub cele mai diferite forme.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: