Răspuns la Petiția noastră, adresată Statului Român

by Mihai Sporis on September 3, 2022

Post image for Răspuns la Petiția noastră, adresată Statului Român

Am primit răspunsul la Petiția noastră adresată Statului Român (Președinte, Parlament, Minister al Transporturilor, Protecția Consumatorilor). Petiția fusese remisă mail în 1 iulie 2022, pentru evenimentul din 21 iunie 2022, iar evenimentul relatat în media on line (www.culturaarsmundi.ro/în articolul „Doamne!, Domnilor și Doamnelor, sfinți conducători!”) în 5 iulie 2022. În 8. Iulie, sub nr.12781 instituția Președintelui confirmă trimiterea Petiției noastre, la Ministerul transporturilor pentru: „… analizarea problemelor semnalate și răspunsul în termen!” În 3 august poliția Gării CFR, Rm. Vâlcea ne solicită prezența pentru o declarație… la care ne prezentăm. În 30 august, 2022, primim răspunsul la analiza problemelor, solicitată și de Președinte. Anexăm recomandata R.1483 primită în format pdf., pe Mail.

Mulțumim pentru răspuns, dar nu suntem mulțumiți de rezultatele analizei, făcută de către Dvs. a problemelor semnalate de noi. Este doar o justificare a DVS., că ați respectat legea! Tocmai vă semnalasem că ne asumasem abaterea de la litera ei, că ne plătisem imediat insuficienta informare și remarcasem zelul de robot al funcționarului DVS, în aplicarea, instantanee fără alte certări, a sentinței. Răspunsul ne era cunoscut, privind abaterea noastră, o recunoscusem, dar vă întrebam asupra reglementărilor aplicării care… pot conduce la mii de alte probleme, nu clienților depersonalizați, ci cetățenilor României – că aici nu vorbim de piața mărfurilor și serviciilor, ci de drepturile unor cetățeni, cu vulnerabilitățile date de vârstă, că de aceea beneficiază de anume facilități ale Statului.

Aflăm că v-ați bazat analiza pe Raportul, funcționarului Dvs., și nu ne-ați luat în considerare petiția. Că… raportul s-ar fi făcut pentru că amenințasem personalul? (era de unul singur, nu s-a legitimat, dar ne-am luat doar după cureaua roșie a genții care îl indica șef!). Să nu fi contat martorii neutrii din preajmă care ne-au ținut partea și l-au determinat să ne lase să pozăm măcar biletele reținute?, fără să ne elibereze vreo dovadă că le-am avut?!). Dacă amenițarea, devenită fapt, că vom reclama evenimentul unor instanțe superioare se consideră abatere de la un comportament normal, ne întrebăm asupra pertinenței analizei. Reclamam anume probleme medicale! Dacă nu suportam șocul, probabil Raportul, pro domo sua, tot pe sine se victimiza? Am aflat că necesitatea prezentării, între altele, a dovezii cu talonul de pensie, era scris pe … legitimația de călătorie (de ce s-o numi așa?). Am citit-o, atenționați fiind, sub scrisul mai mare, care impunea purtarea măștii anti COVID, pe care scrupulosul funcționar nu o purta și nu ne-o impusese nici nouă, care o aveam asupra noastră, fiind cu mai multă insistență informați. Nu am aflat de ce am fost amendați (prețul biletelor cumpărate din Stație, devenise amendă!). Apoi, demonstrând corectitudinea noastră, că altfel nu primeam biletele la Stație, după mai mult de 5 minute, cât a durat execuția- până la finalul călătoriei mai erau 10 ore!- cum ni se făcea reparația morală? Chemarea, pe banii noștri, la altă declarație ca urmare a sesizării noastre desigur, să nu o considerăm un abuz? Amendați, călători legitimi cu bilete din tren, încă puși pe drumuri? Toate pentru răspunsul în cercul vicios, al aflatului în treabă, când ar fi trebuit să ne asigurați că veți adapta reglementările aplicării la spiritual legii, că veți întreprinde profactic și alte măsuri (vă sugerasem informatizarea; se poate scrie pe bilet ceva conex …Cărții de identitate, permanent asura cetățeanului/nu doar în călătoriile cu… cupoane!).

Nu! Nu suntem mulțumiți de răspunsul dat de DVS., numai la problema legalității, asumată de noi imediat, pentru că ridicasem mai multe probleme, nu doar în folos propriu, ci în spirit civic și în folosul societății cetățenilor României. Suntem foarte interesați să aflăm și concluzia celorlalte instituții ale Statului Român, dacă sunt mulțumite de analiza DVS. Tuturor oamenilor de bine din instituțiile Statului, sperăm nu puțini, toată considerația noastră! CNP 1510629380888/ Sporiș Mihai– 1 sept.2022       

Leave a Comment

Previous post:

Next post: