REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR DIN MUNICIPIU CONTINUĂ

by Primaria Ramnicu Valcea on February 28, 2024

Post image for REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR DIN MUNICIPIU CONTINUĂ

Primăria Râmnicului continuă reabilitarea termică a blocurilor din municipiu – lucrările la opt blocuri de locuințe vor începe curând, iar la alte trei procedurile sunt într-un stadiu avansat.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Primăria Municipiului a reușit accesarea tuturor fondurilor disponibile la nivelul întregului județ pentru eficientizarea termică a blocurilor de locuințe și clădirilor publice, astfel că 11 blocuri din Râmnic vor beneficia de asemenea lucrări cu finanțare nerambursabilă. La acest moment, în urma procedurilor de selecție, s-au semnat trei contracte de execuție pentru creșterea performanței energetice la bloc 93, strada Doctor Hacman nr. 18, bloc 11, aleea Privighetorii nr. 4; bloc O1, strada Remus Bellu nr. 5; bloc P1, strada Regina Maria nr. 25, bloc D2, Calea lui Traian nr. 147, bloc R24, strada Republicii nr. 10, bloc G117, str. Grigore Procopiu nr. 39 și bloc A4, str. Luceafărului nr. 2. O procedură de selecție aflată în evaluare vizează lucrările de consolidare seismică și renovare energetică la blocul V1 din strada General Magheru nr. 1 (pentru care s-au depus 5 oferte), o alta, care are în vedere creșterea performanței energetice la blocul Henri Coandă, strada Henri Coandă nr. 23 a adunat până la termenul limită de depunere din 26 februarie 4 oferte, iar o ultimă procedură referitoare la blocul 7 din strada Mihai Viteazu nr. 41 urmează să fie lansată foarte curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP. Termenul de execuție pentru eficientizarea energetică este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar în cazul blocului V1, unde sunt necesare și consolidări seismice – de 24 de luni.

(foto ataşată)

* * *

Pe 28 februarie e „Miercurea alarmelor” – exercițiu de alarmare în cadrul

„Săptămânii Protecției Civile”

În contextul activităților desfășurate cu ocazia  ,,Săptămânii Protecției Civile” în perioada 26.02.2024 – 04.03.2024, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura în data de 28.02.2024, în intervalul orar 10.00-11.00, exercițiul de alarmare publică denumit generic ,,MIERCUREA ALARMELOR”, pentru verificarea funcționării sirenelor pe întreg teritoriul național prin acționarea acestora în zona de competență a fiecărui Inspectorat Județean pentru Situații de Urgență. În vederea realizării antrenamentului de alarmare publică, echipamentele de avertizare-alarmare care pot fi acționate în sistem centralizat vor fi puse în funcțiune de la nivelul centralelor de înștiințare-alarmare, instalate la administrația publică locală (sediu primărie, puncte de comandă etc), respectiv dispeceratul Centrului Operațional  Județean – ISU Vâlcea, iar echipamentele de avertizare-alarmare aflate în acționare locală vor fi puse în funcțiune de către personalul stabilit la nivelul autorității administrației publice, în conformitate cu planul de desfășurare al antrenamentului/exercițiului. Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații, atât în cazul acționării centralizate, cât și locale.

(foto atașată)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: