Ziua Culturii Nationale – Concurs fulger de poezie patriotica

by Marian ILIE on November 14, 2023

Dragi prieteni,

 Cu ocazia Zilei Culturii Nationle si aniversarii nasterii lui Eminescu reluam initiativa de acum doi ani, prin organizarea la Potlogi a unui concurs-fulger de poezie patriotica. Astept asadar de la cei ce doresc sa participe doua poezii – una publicata deja (cu indicarea publictiei/  volumului) si una inedita (cu mentiunea “Inedit”) – circumscrise temei Eminescu si Patria. 

In cadrul manifestarii se vor anunta rezultatele concursului la ambele sectiuni, poeziile premiate urmand a fi prezentate in cadrul unui recital de muzica si poezie. Se recomanda ca poemele sa nu fie mai lungi de doua pagini format A4, font Words 14, la un rand. (single). In functie de volumul de creatii trimise, ne vom consulta cu autorii daca va fi cazul sa mergem mai departe cu ele si in ce mod. Ma gandesc in primul rand sa le propunem spre publicare revistelor literare din tara si strainatate cu care colaboram, iar daca vom avea material sufficient si convingator, sa scoatem un volum.

Creatiile imi vor fi trimise mie pe adresa, <marianilie60@gmail.com> pana joi 21 decembrie 2023 fara numele autorului – pe care doar eu il voi sti si il voi face cunoscut dupa notare si stabilirea ierarhiei. Premiile vor consta cel putin in carti si diplome. Trofeul va fi inca o pagina adaugata patrimoniului spiritual romanesc, avandu-l ca emblema pe Mihai Eminescu.

Juriul va fi format din poetele Vilia Banta si Victoria MIlescu, scriitorul editor George Terziu si 1-2 critici, toti membri ai USR.

Va dorim clipe de inspiratie si sarbtori fericite.

Tuturor, cu pretuire, Marian ILIE

Leave a Comment

Previous post:

Next post: