450 DE LĂMPI LED SE MONTEAZĂ ÎN DECEMBRIE PE STRĂZILE RÂMNICULUI

by Primaria Ramnicu Valcea on December 18, 2023

Post image for 450 DE LĂMPI LED SE MONTEAZĂ ÎN DECEMBRIE PE STRĂZILE RÂMNICULUI

Pe mai multe străzi din municipiu, Primăria Râmnicului finalizează în această lună montarea a 450 de lămpi LED.

Începută în urmă cu mai multe săptămâni, acțiunea de înlocuire a vechilor becuri din rețeaua de iluminat public cu corpuri cu tehnologie LED se apropie de final, până la sfârșitul anului Direcția Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului urmând să monteze în total 450 de astfel de lămpi moderne și eficiente. Impactul acțiunii care a vizat numeroase străzi din Râmnic (unele dintre acestea – Ferdinand, Kalamata ș.a. – beneficiind de înlocuirea lămpilor pe un șir complet de stâlpi din rețeaua publică) se traduce în economii importante rezultate din consumurile reduse și din durata superioară de funcționare a noilor corpurilor de iluminat. Acțiunea echipelor DADP completează proiectul cu finanțare europeană de 4,2 milioane de euro, finalizat în vara acestui an, prin care pe 26 de străzi și bulevarde din municipiu s-au montat peste 700 de corpuri de iluminat cu LED, s-a instituit sistemul de dimming (scăderea nivelului de iluminare în orele de noapte cu trafic redus) și s-a realizat canalizare subterană pe aproape 80 km pentru trecerea în subteran a reţelelor aeriene de cabluri.

(foto ataşată)

* * *

56 de cupluri de râmniceni au fost sărbătorite de Primăria Municipiului la împlinirea unei jumătăți de veac de căsnicie în ultima ceremonie „Nunta de Aur” din 2023

Cea de-a patra ceremonie „Nunta de Aur” din acest an organizată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea joi, 14 decembrie, a avut o anvergură fără precedent: 56 de cupluri de râmniceni au fost invitate în Sala de Festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” pentru a fi sărbătorite de administrația locală cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsnicie. Primarul Mircia Gutău, în rolul unui maestru de ceremonii cuprins în mod evident de emoții, le-a urat tuturor celor prezenți să se bucure de încă mulți ani împreună, le-a mulțumit pentru exemplul pe care îl oferă generațiilor mai tinere și, dată fiind apropierea sfârșitului de an, le-a urat să aibă parte numai de sănătate și mult bine în 2024. Perechile aniversate au primit din partea Primăriei Municipiului „Diploma de Fidelitate”, o floare și un premiu în valoare de 1.000 de lei sub formă de tichete sociale.

(foto atașate)

* * *

Primăria Râmnicului a încheiat oficial cinci proiecte cu finanțare europeană

Printr-o conferință de presă susținută de administratorul public Eusebiu Vețeleanu, Primăria Municipiului a anunțat joi 14 decembrie, încheierea oficială a cinci proiecte cu finanțare europeană. Patru din cele cinci proiecte – Reabilitare, modernizare și dotare Grădinița cu program prelungit Ostroveni 1, Lucrări de reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială nr. 13, Amenajare Parc Zona Nord și Alinierea parcului ETA S.A. la cerințele dezvoltării durabile – au fost realizate în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și au constat în modernizări, dotări și reabilitări termice la o școală cu aproape 700 de elevi și la o grădiniță cu 250 de preșcolari, în amenajarea unui nou parc lângă barajul din Nord, care s-a dovedit în această vară a fi cel mai vizitat din Râmnic, precum și în achiziționarea a 28 de autobuze noi cu motorizare ecologică cu gaz natural comprimat și în modernizarea din temelii a bazei ETA de pe strada Depozitelor. Al cincilea proiect – Implementarea unor măsuri anticorupție la nivelul UAT – a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 și urmărit implementarea unor măsuri de prevenire a corupției, creșterea nivelului de educație anticorupție a personalului și a cetățenilor, precum și aplicarea normelor, măsurilor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție. Valoarea totală a proiectelor încheiate este de aproape 94 milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă este de peste 84 mil. lei, iar acestea, alături de alte zeci de proiecte cu fonduri extra-bugetare, aflate în diverse stadii de implementare, pot fi identificate pe „Harta proiectelor cu finanțare nerambursabilă ale Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea” la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.

(foto atașate)

default
default
default
default

Leave a Comment

Previous post:

Next post: