ACADEMICIANUL NICOLAE MANOLESCU, PREȘEDINTELE UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA, A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ

by Redactia on March 25, 2024

Uniunea Scriitorilor din România anunță cu profundă durere încetarea din viață a academicianului Nicolae Manolescu (1939-2024), Președintele Uniunii Scriitorilor, director al săptămânalului „România literară”, critic și istoric literar de mare reputație, una dintre cele mai mari personalități ale literaturii române din toate timpurile. Nicolae Manolescu s-a identificat cu literatura română, a fost în permanență în centrul literaturii vii, a fost îndrumător a sute de studenți și doctoranzi, ca profesor, precum și al tinerilor scriitori din mai multe generații. Ca om politic și ziarist de atitudine a militat pentru democrație și libertate.

Prin dispariția lui Nicolae Manolescu, cultura română suferă o grea, ireparabilă pierdere.

Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România își exprimă profundul regret pentru dispariția domnului Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, și transmite condoleanțe familiei îndurerate!

Anunț USR: „Persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu Președintelui Uniunii Scriitorilor din România, acad. Nicolae Manolescu, o pot face luni, 25 martie, între orele 11 și 14 la Ateneul Român.

Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie, orele 12.30 la Cimitirul Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea.

Uniunea Scriitorilor va pune la dispoziție celor care doresc să participe două autobuze care vor pleca de la sediul Uniunii Scriitorilor marți, 26 martie, ora 9.00.”

Leave a Comment

Previous post:

Next post: