COMUNICAT DE PRESA

by Daniel Cirjan on September 18, 2013

Post image for COMUNICAT DE PRESA

Anul acesta, sărbătoarea celor 526 de ani de la atestarea orasului Horezu a adus locuitorilor de aici un eveniment notabil – HOREZU OPEN CUP 2013. În perioada 5-9 septembrie, sala de conferinte a pensiunii OGRE a găzduit evenimentul organizat de Asociatia pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu, eveniment ce a reusit să propulseze orasul Horezu în circuitul competitiilor sahiste internationale si care a ajuns anul acesta la cea de-a doua editie.

Într-un ambient perfect pentru practicarea acestui sport – spatii verzi, liniste –, 70 de participanti au luptat pentru câstigarea turneului, printre care David Gavrilescu în vârstă de 10 ani, campion en-titre la juniori mici si vicecampion european la aceeasi categorie de vârstă, Ioana Gelip de la Politehnica Iasi, 18 ani, multiplă medaliată natională la sah junioare mari, Matei Vlădut, câstigător în 2011 al Olimpiadei nationale scolare de sah si câstigător al mai multor turnee open nationale si internationale, Andrei Arghirescu din Focsani, sportiv cu un bogat portofoliu de turnee câstigate în ultimii 10 ani, precum si sportivi din Germania si Serbia. Arbitrajul a fost realizat de maestrul Herwig Varlan din Râmnicu-Vâlcea.

Câstigătorul competitiei de anul acesta este Sorin Samu, de la CS Speranta Oradea (6 puncte din 7), iar pe locurile 2 si 3 s-au clasat Stefan Telea (Compet Ploiesti, 6 puncte din 7), respectiv Andrei Bunta (ACS Rm.-Vâlcea), un concurent cu o prestatie excelentă, la cei numai 16 ani ai săi.

Primăria orasului Horezu a reprezentat un partener important în organizarea acestei competitii, domnul primar Ilie Fârtat fiind un vechi promoter al acestui sport si organizatorul primului concurs de sah din Horezu, în anul 1998. Un alt iubitor al sahului, dar si al zonei Horezu este domnul Gabriel Galeteanu, căruia îi adresăm multumirile noastre pentru sprijinul oferit de compania sa, AVIS RENT A CAR Bucuresti, în desfăsurarea acestei a doua editii a HOREZU OPEN CUP.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact, domnul Cîrjan Daniel, tel. 0723.184.680

HOREZU OPEN CUP 2013 SAH
HOREZU OPEN CUP 2013 SAH
HOREZU OPEN CUP 2013 SAH

Leave a Comment

Previous post:

Next post: