Orasul Horezu gazduieste oaspeti de seama

by Ilie Fartat on September 23, 2013

Post image for Orasul Horezu gazduieste oaspeti de seama

In perioada 20-22.09.2013 orasul Horezu a fost gazda unor oaspeti de seama.

Venite tocmai din insula Evia, Grecia, ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos, aflate sub egida UNESCO, castigatoare a numeroase premii pe plan mondial, i-au incantat  pe horezeni cu frumusetea costumelor populare si maiestria dansatorilor greci.

Oaspetii au fost insotiti de d-na Komborozu Nia – director cultural UNESCO.

Scopul vizitei in zona a fost atat acela de a-si prezenta traditiile, portul si dansurile specific grecesti, cat si acela de a cunoaste zona depresionara Horezu, zona ale carei traditii stravechi sunt foarte asemanatoare cu cele grecesti.

Sambata 21.09. in centrul istoric al orasului Horezu,in aplauzele spectatorilor, a avut loc un spectacol de amploare, oferit de catre cele trei ansambluri, care, printr-o evolutie de exceptie au jucat dansuri specifice atat zonei Thraki din vestul Greciei, cat si dansuri specifice Sarakataneikos.

Ziua de sambata a continuat cu vizitarea de catre cele trei grupuri a principalului obiectiv turistic din zona, Manastirea Hurez , aflata in patrimoniul cultural UNESCO, si a satului Olari, iar seara , ca o surpriza din partea domnului primar Ilie Fartat,s-a incheiat cu un program artictic al Domnitelor de la Costesti, la Pensiunea Taco din Horezu.

 

Pentru informatii suplimentare, ersoana de contact este domnul primar Fartat Ilie – Tel. 0250.860.190, e-mail: primaria@oraşul-horezu.ro

Ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos din Grecia la Horezu
Ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos din Grecia la Horezu

Leave a Comment

Previous post:

Next post: