www.j-query.org

Die Domain "www.j-query.org" ist nicht verfügbar.

Orasul Horezu gazduieste oaspeti de seama

Orasul Horezu gazduieste oaspeti de seama

by Ilie Fartat on September 23, 2013

Post image for Orasul Horezu gazduieste oaspeti de seama

In perioada 20-22.09.2013 orasul Horezu a fost gazda unor oaspeti de seama.

Venite tocmai din insula Evia, Grecia, ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos, aflate sub egida UNESCO, castigatoare a numeroase premii pe plan mondial, i-au incantat  pe horezeni cu frumusetea costumelor populare si maiestria dansatorilor greci.

Oaspetii au fost insotiti de d-na Komborozu Nia – director cultural UNESCO.

Scopul vizitei in zona a fost atat acela de a-si prezenta traditiile, portul si dansurile specific grecesti, cat si acela de a cunoaste zona depresionara Horezu, zona ale carei traditii stravechi sunt foarte asemanatoare cu cele grecesti.

Sambata 21.09. in centrul istoric al orasului Horezu,in aplauzele spectatorilor, a avut loc un spectacol de amploare, oferit de catre cele trei ansambluri, care, printr-o evolutie de exceptie au jucat dansuri specifice atat zonei Thraki din vestul Greciei, cat si dansuri specifice Sarakataneikos.

Ziua de sambata a continuat cu vizitarea de catre cele trei grupuri a principalului obiectiv turistic din zona, Manastirea Hurez , aflata in patrimoniul cultural UNESCO, si a satului Olari, iar seara , ca o surpriza din partea domnului primar Ilie Fartat,s-a incheiat cu un program artictic al Domnitelor de la Costesti, la Pensiunea Taco din Horezu.

 

Pentru informatii suplimentare, ersoana de contact este domnul primar Fartat Ilie – Tel. 0250.860.190, e-mail: primaria@oraşul-horezu.ro

Ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos din Grecia la Horezu
Ansamblurile populare Rovies, Korfiatis si Makistos din Grecia la Horezu

Leave a Comment

Previous post:

Next post: