GALA EDUCAȚIEI – 2022
– JUDEȚUL VÂLCEA –

by Petre CICHIRDAN on October 11, 2022

Aflată la a III-a ediție, Gala Educației orgnizată și găzduită de Consiliul Județean în eleganta și valoroasa sa sală de conferițe și spectacol (pentru acustica sa deosebită – modernizată anii trecuți) sub patronajul celor patru  conducători de la vârf: președinte Costi Rădulescu și vicepreședinții: Andra Bica și Florian Marin, secretar general Daniela Calianu, a impresionat anul acesta prin participarea numeroasă a unui public select și valoarea premiilor acordate elevilor absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și absolvenților cu bacalaureat care au obținut, de asemenea, nota 10 și au obținut dreptul de-a ascede  cu brio în învățământul superior. Pentru prima dată alături de premiați au urcat pe scenă și au primit felicitări  din partea președintelui și vicepreședinților C. J. profesori și diriginții elevilor, precum și directorii școlilor la care au învățat elevii.

Gala a avut loc sub semnul eleganței și a avut deviza: C.J. Vâlcea premiază excelența! A adăugat prof. Adina Dobrete, prezentator: „Cultura este domeniul asumat de domnul Președinte, alături de Educație, Tineret și Sport”.   Gala a fost presărată cu deosebite momente artistice în care au excelat corul „Cantus” al elevilor de la Liceul de Artă Victor Giuleanu – dirijat de Marian Cristi Stroe, solista Daiana Stănică – Școala Populară de Arte și Meserii (profesor soprana Camelia Clavac), perechea de dansatori: Dumitrescu David Șerban și Roibu Alessia de la Palatul de copii (profesor Mihaela Runceanu). Cei doi dansatori au fost acomopaniați de Ionuț Puia – vioară de la Rapsodia vâlceană…

Cele patru premii pentru elevii de clasa a VIII-a au fost înmânate absolvențilolr de gimnaziu de la Colegiul Mircea cel Bătrân, Școala Take Ionescu, Școala Mihai Eminescu și Școala Anton Pann.

         Nota 10 la Bacalaureat au luat 7 elevi de la Colegiul Mircea cel Bătrân care a ocupat și locul II pe țară după Colegiul Sf. Sava din București, 5 elevi de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab care a ocupat și locul 6 pe țară având toți absolvenții cu examenul de bacalaureat luat; 1 elev de la Colegiul Lahovari și 1 elev de la Colegiul Gib  Mihăescu din Drăgășani…

Redăm de pe Internet scurtul discurs ținut de Constantin Rădulescu la această gală care a fost un real succes al Consiliului Județean: „Așa cum v-am obișnuit, din când în când, spun aici gânduri despre oamenii buni pe care îi întâlnesc. Este 5 octombrie și Ziua Mondială a Educației. După o pandemie care ne-a împiedicat să ținem acest eveniment, pe care l-am inițiat cu gândul la tinerii vâlceni, iată-ne din nou împreună pentru a-i sărbători pe campionii din învățământ, „elevii de nota 10” ai județului Vâlcea. Astăzi i-am îmbrățișat cu emoție și, din partea CJ Vâlcea, le-am oferit premii în bani și distincții acestor tineri frumoși și deștepți. Ei sunt oamenii noștri buni, care, prin rezultatele și munca lor, ne ajută să privim cu mai multă încredere în viitor. I-am sărbătorit astăzi și pe profesorii lor, pe diriginți, dar și pe directorii școlilor unde aceștia au studiat. Ei sunt repere importante pentru că, în acești tineri, se văd rezultatele muncii lor. Oameni buni sunt și părinții, bunicii și toți cei care au grijă acasă de tinerii noștri vâlceni. Ei merită, de asemenea, toată prețuirea noastră. Muncesc la CJ Vâlcea alături de o echipă frumoasă, suntem campioni la atragerea de fonduri europene, facem drumuri bune, construim spitale, investim în turism, în protecția mediului, totul cu gândul și dorința ca studenții noștri – oamenii buni ai județului – să revină acasă cu drag. Le-am transmis și un mesaj astăzi: să nu uite că Vâlcea este cel mai frumos județ din România și datorită lor, a oamenilor buni și frumoși care trăiesc aici!

La mulți ani, oameni buni! Astăzi, de Ziua Mondială a Educației!”

Adina Dobrete Ziua Mondiala a Educației Ed a III-a CJ Vâlcea
Seniorii vâlceni
CANTUS 1 Liceul de Artă
CANTUS 2 Lic de Arta
CANTUS 3 Lic. de Arta – Dirijor Cristian Stroe
Daiana Stănică – Ziua Mondială a Educației – CJ Vâlcea 2
Șc. gimn. Mihai Eminescu premiată de Ziua Mondială a Educației – CJ Vâlcea
Șc. gimn. Anton Pann premiată de Ziua Mondială a Educației – CJ Vâlcea
Lic Matei Basarab și CJ Vâlcea
Șc. gimn. Matei Basarab CJ Valcea
Dumitrescu David Șerban și Roibu Alessia – Palatul Copiilor

Leave a Comment

Previous post:

Next post: