Horezu sărbătoreşte Ziua Naţională a României

by Ilie Fartat on November 28, 2013

Post image for Horezu sărbătoreşte Ziua Naţională a României

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, Primăria oraşului Horezu, în parteneriat cu Liceul „Constantin Brâncoveanu” din localitate, a pregătit un amplu program de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, program intitulat, „Unirea, naţiunea a făcut-o”.

Astfel, în ziua de 29 noiembrie, începând cu orele 10,00, la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu se desfăşoară concursul „Coloana Marii Uniri”, la care şi-au anunţat participarea 9 echipaje din tot atâtea unităţi şcolare din judeţul Vâlcea, totalizând un număr de 40 de concurenţi. Concursul se adresează elevilor din clasele a VIII-a, organizarea ediţiei din acest an, revenindu-i unităţii şcolare din oraşul ceramiştilor, câştigătoarea ediţiei din anul trecut. Întrecerea va fi susţinută financiar de Primăria oraşului Horezu, care va asigura fondul de premiere şi pachetele de hrană şi răcoritoare. Ca în fiecare an, manifestările culturale dedicate Zilei Naţionale a României, se desfăşoară sub directa coordonare a cunoscuţilor profesori de istorie de la Liceul „Constantin Brâncoveanu”; Valentin Ciocan, Vetuţa Ciocan şi Elena Andreescu.

Programul manifestărilor ce va marca aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire a Romanilor, va continua în ziua de 1 decembrie, începând cu orele 10,30. Primarul oraşului, Ilie Fârtat, împreună cu veterani de război, consilieri locali, reprezentanţi ai unor instituţii şi ai administraţiei publice din oraş, profesori, elevi şi cetăţeni, vor aduce un omagiu celor ce s-au jertfit pentru unitatea şi credinţa românilor, prin depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Neamului Românesc din centrul oraşului, precum şi la monumentele eroilor din satele Romanii de jos şi Urşani. De la orele 12,30, se va desfăşura un frumos spectacol artistic intitulat, „Sunt mândru că sunt român!”. Pe scena din centrul oraşului vor urca interpreţii de muzică populară; Ilie Dură, Loredana Streche, Ancuţa Corlăţan, Ionuţ Apatachioaie, Iulia Geanovu şi ansamblurile folclorice; „Steluţe Brâncovene”, „Fetele de pe Luncavăţ” şi „Brăduleţul”.

Pe întreg parcursul zilei, pe străzile oraşului, se va desfăşura un concurs cu întrebări din istoria românilor, câştigătorii fiind premiaţi cu câte un steag tricolor. În acest sens, Primăria oraşului Horezu a pregătit un număr de 300 de steaguri.

Programul zilei de 1 Decembrie se va încheia cu un concert extraordinar susţinut de formaţia „BEDDA BAND” şi prezentatorul radio, Ionică Marinescu.

Referindu-se la programul manifestărilor, Primarul oraşului Horezu, domnul Fârtat Ilie, ne-a declarat: „Sunt pe deplin mulţumit de modul în care cadrele didactice din Liceul „Constantin Brâncoveanu” s-au implicat şi în acest an în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României. În conturarea şi desfăşurarea programului au fost implicaţi foarte mulţi tineri elevi. Multe idei au venit de la ei. Îmi doresc, ca, an de an, oamenii din Horezu să simtă că este Sărbătoarea Naţională a Românilor. La Mulţi Ani, România!, La Mulţi Ani, Români!, La Mulţi Ani, Horezeni!”

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi: Fârtat Ilie  – Primarul oraşului Horezu – telefon 0250.860.190, 0740.217.540, e-mail: primaria@orasul-horezu.ro

Leave a Comment

Previous post:

Next post: