SOS – România în pericol !

by Constantin Poenaru on December 3, 2013

Post image for SOS – România în pericol !

România trece printr-o profundă criză morală. Poate cea mai cumplită din ultima sută de ani. Guvernanţii actuali, aduşi la putere de un val uriaş de simpatie a unor susţinători amăgiţi cu “meşteşugire”, se dovedesc acum a fi şi mincinoşi, şi lipsiţi de caracter, şi fără inimă. Avem astăzi la putere cea mai inumană şi mai periculooasă clasă politică. Care, la adăpostul majorităţii absolute, adică peste 70 % din voturile parlamentare, face ce vrea, cum vrea, când vrea, pentru cine vrea.

Gazetele se sufocă de atâta mizerie umană!

Nu mai există nici măcar un minim de bun-simţ, de răspundere civică, de compasiune şi solidaritate faţă de nevoile reale ale acestui neam atât de urgisit. Drogaţi de beţia puterii, în cârdăşie cu toate secăturile ahtiate după averi nemuncite, câştigate peste noapte, şi invocând mereu scuza unor directive externe (UE, FMI, SUA) în numele cărora poporul trebuie să se sacrifice mereu şi mereu, iar ei – niciodată, actualii guvernanţi au pornit o ofensivă făţişă şi brutală împotriva celor care i-au ales în fruntea ţării, să le anihileze orice rezistenţă la nedreptăţi, orice încercare, timidă, de apărare a propriilor drepturi.

Supuşi “blestemului aurului”, nu doar celui de la Roşia-Montană, ci şi celui care se tezaurizează în bănci din ţară sau străinătate sub forma banilor, a cât mai multor bani, guvernanţii fără nici un Dumnezeu îşi sugrumă propriul popor cu zeci şi sute de biruri, îi alungă din case, din grădini, livezi şi acareturi sub pretextul “interesului naţional”, “strategic”, care înseamnă, în concepţia lor obtuză, înavuţirea cu oprice preţ, cât mai repede, fără nicio oprelişte.

Pământurile din jurul caselor – pentru care au vărsat sânge şi şi-au dat viaţa străbunii noştri, multe generaţii trecute – sunt invadate de o armată de “exploratori şi exploatatori” de resurse naturale (aur, argint, metale rare, petrol, gaze de şist), care calcă totul în picioare, lanuri de grâu şi porumb, grădini de zarzavat, plantaţii de pomi fructiferi şi viţă de vie, ca să-şi instaleze fierătaniile cu care le vor smulge din pământul de sub picioare toate bogăţiile subsolului, până la ultima picătură. Pentru Justiţia “independentă” nu mai contează că pământul respectiv este moştenit sau cumpărat cu acte în regulă de proprietar. Niciun pic de milă faţă de munca şi viaţa acestor ţărani cu palmele bătătorite de trudă neistovită, niciun pic de teamă că intră pe pământurile altora şi le sfârtecă, le “fracturează” cu explozii subterane, le umple de ape leşioase care vor polua bruma de izvoare potabile care mai există…

Mai rău ca lăcustele sau ca omizile, aceşti venetici, conduşi de foşti puşcăriaşi sau afacerişti penali, distrug tot în numele asigurării unei ipotetice “independenţe energetice”, apăraţi de Primul-ministru şi miniştrii de la Putere, care se ling pe buze la gândul că se vor înfrunta şi ei, şi nevestele lor, şi copiii lor, din binefacerile acestei secătuiri nesăbuite a ţării de toate bogăţiile ei moştenite şi păstrate cu grijă de la cei din Vechime. Aceşti “ucenici ai răului” nu au decât Prezent, ei vor să se îmbogăţească şi să-şi trăiască viaţa de huzur Acum. De aceea îi vezi petrecându-şi vacanţele numai în locuri exotice şi cât mai scumpe, departe de problemele şi sărăcia ţării. Pentru ei nu există Viitor. Cel puţin aici în România. Când aerul nu va mai putea fi respirat, fructele şi legumele nu vor mai fi bune de mâncat, iar apele de băut – otrăvite sau secate, aceşti guvernanţi ai pierzaniei se vor urca în avioane şi maşini personale, împreună cu preţioasele lor odrasle, desigur, şi vor fugi în alte colţuri ale lumii, unde şi-au cumpărat din vreme proprietăţi şi case pe pământurile sănătoase ale altor guvernanţi, mult mai grijulii cu Ţara şi Neamul lor.

Banul a ajuns “religie de stat”, pentru care actualii guvernanţi şi parlamentari veroşi fac orice. Guvernanţi şi parlamentari îmbătrâniţi în rele, dar şi destui tineri cu “caş la gură”, tupeişti şi plini de sine, care ştiu să joace samba în direct la TV, să afişeze ceasuri Rolex şi costume de mii de euro, care duc o viaţă ca în filmele propagandistice de la Hollywood, schimbându-şi nevestele la 2-3 ani, mai abitir ca maşinile şi vilele de lux. Ce dacă în popor se spune că “Banul este ochiul Dracului”, cine mai ascultă azi la noi vaietele şi cuvintele înţelepte ale celor mulţi şi “săraci cu duhul” la votare ? Nici măcar cuvintele unor mari gânditori ai lumii nu mai sunt luate în seamă de guvernanţii noştrii plagiatori şi auto-suficienţi. “Toată viaţa orientată înspre ban este o moarte” – scria Albert Camus, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din 1957. Dar cine să-l mai asculte azi ?

Este incredibil cu câtă lejeritatea şi lipsă de respect poate vorbi Primul ministru despre consecinţele exploatărilor petroliere şi miniere cu orice preţ. El e sigur că aceste planuri reprezintă Singura cale de propăşire a României. Ce dacă i se spune că nici măcar în Africa, mult mai întinsă şi mai nepopulată decât ţara noastră, nu mai este totul permis ? El afirmă ritos, mai ales după ce a primit “binecuvântarea” menţinerii sale la vârful Puterii din partea stăpânilor coloniali din SUA sau UE, că mai bine evacuează şi strămută sate întregi, le dă despăgubiri oamenilor ca să-şi construiască alte sate şi case în alte locuri neatinse (încă) de ciuma arghirofilă, decât să mai amâne fie şi cu o zi planurile sale şi ale acoliţilor din străinătate de a extrage şi a vinde (pe mai nimic) bogăţiile cu care ne-a dăruit Dumnezeu.

Dar viaţa lor distrusă cine le-o dă înapoi acestor “nefericiţi ai Soartei”?

Guvernanţilor şi parlamentarilor – care, pentru un pumn de firfirici, şi-au trădat propriile promisiuni asumate în faţa celor care i-au ales – nu le pasă că se distrug munţii şi pădurile ţării, că se infestează apele, lacurile şi pământurile, că Ţara devine o imensă groapă de gunoi şi otrăvuri. Nu le pasă că se distruge puţinul turism care mai este prin năclăirea în reziduuri petroliere a unor staţiuni balneo-climaterice renumite de la Băile Felix până pe litoralul Mării Negre.

Priviţi-i în ochi când apar la TV sau trec pe stradă în limuzinele lor luxoase şi bine păzite, şi veţi vedea cum le joacă “flăcările Iadului”, ca pe comorile nedescoperite încă. Politica lor este doar una a înavuţirii imediate şi cu orice preţ.

Cum să ne apărăm de această agresivitate politică anti-naţională şi anti-umană ? Mai ales că Primul-ministru şi miniştrii din camarila majoritară ameninţă dur cu intervenţia forţelor de ordine împotriva oricăror protestatari, cărora li s-au pus şi etichete (extremişti, legionari, neofascişti, anarhişti) fabricate în “laboratoarele generalilor de la NSI”, aceleaşi care ascultă telefoanele şi citeşte comunicările electronice ale tuturor marilor conducători ai lumii, inclusiv ai Germaniei, Franţei…

Ce se va alege de noi, de această Ţară şi de oamenii săi ? De la anul străinii vor putea cumpăra cât pământ vor vrea în România, fără nicio oprelişte, aşa doresc cei de la Bruxelles, iar dorinţa lor e lege pentru guvernanţii noştri. Doar bulgarii şi maghiarii se opun, cu riscul de a-i supăra pe cei din “oculta mondială”, ba chiar ticluiesc programe de întoarcere a politicilor lor interne la valorile tradiţionale ale strămoşilor, la apărarea obiceiurilor din bătrâni, la conservarea naturii, a subsolului şi a aerului aşa cum le-au moştenit şi cum vor să le lase urmaşilor lor.

Dar noi nu suntem nici bulgari, nici maghiari. Nu mai suntem, mulţi dintre noi, nici măcar români cu adevărat.

SOS – Salvaţi sufletele noastre îmbolnăvite de “febra aurului şi-a petrolului”, a înavuţirii cu orice preţ, chiar şi cu acela al pierderii demnităţii umane!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: