POLITICI PENTRU NOUA GENERAȚIE

by Primaria Ramnicu Valcea on May 12, 2023

Proiectul depus de Primărie în cadrul PNRR pentru dotarea a 27 de unități de învățământ preuniversitar din Râmnic a fost declarat eligibil

Primăria Municipiului a fost informată că proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Râmnicu Vâlcea” a fost declarat eligibil, el trecând în următoarea fază de analiză. Proiectul a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta 15: Educație și vizează dotarea a 637 săli de clasă cu echipamente digitale, a 577 săli de clasă cu mobilier, dotarea a 22 de laboratoare de informatică, a 20 de laboratoare de științe, a 73 de cabinete școlare și a 8 ateliere de practică din 27 de colegii, licee, școli gimnaziale și grădinițe din Râmnic. Cu o valoare estimată a achizițiilor necesare de peste 37 milioane de lei (fără TVA), proiectul va moderniza și ușura semnificativ procesul educativ pentru mai mult de 19000 de elevi și preșcolari, dar și pentru 1515 cadre didactice. În cazul în care proiectul va trece și de etapa evaluării calitative și va primi finanțarea necesară, se estimează că procesul de dotare se va încheia cel mai târziu în luna decembrie a anului viitor.

(foto atașată – freepik.com)

* * *

Miercuri, 17 mai, primarul Mircia Gutău va sta de vorbă cu râmnicenii în cadrul unei noi sesiuni de audienţe

Miercuri, 17 mai, primarul Mircia Gutău va fi la dispoziţia râmnicenilor care au de rezolvat probleme din domeniul administraţiei locale în cadrul unei sesiuni de audienţe programată de la ora 8.00 în Sala de Consiliu. Înscrierile în audienţă se fac la Centrul pentru Informarea Cetăţenilor (Registratura Primăriei) din strada General Magheru nr. 25, parter, sau prin e-mail pe adresa primaria@primariavl.ro, iar solicitările vor viza doar probleme ce sunt de competenţa Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Totodată, persoana care se înscrie în audienţă trebuie să facă dovada faptului că a depus în prealabil o cerere căreia i s-a răspuns negativ sau la care nu a primit răspuns.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: