S-a stins din viață maestrul Modest Cichirdan

by Redactia Radio Craiova on August 12, 2020

Filarmonica „Oltenia” Craiova anunță că dirijorul Modest Cichirdan a încetat, astăzi, din viață. Trupul marelui muzician va fi depus în foaierul Filarmonicii „Oltenia” Craiova, duminică, 19 iulie, ora 18.00.
Născut la 13 aprilie 1941, în Lipcani, judeţul Hotin, Modest Cichirdan şi-a început studiile muzicale în oraşul Rm. Vâlcea. În perioada 1961-1966, a urmat cursurile Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A debutat, ca dirijor, în anul absolvirii studiilor universitare, la pupitrul Filarmonicii din Arad.
A activat, pentru scurt timp, ca instrumentist în orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, dirijând, în paralel, și orchestra de cameră. Începând cu anul 1972, s-a stabilit în Botoşani, îndeplinind calitatea de dirijor şi, apoi, de director al filarmonicii din localitate.
În 1986, a acceptat transferul la Filarmonica „Oltenia”, într-un moment de incertitudine managerială a instituţiei. A ocupat postul de dirijor (1986-2003) şi director (1986-1990) al Filarmonicii, propunând un program de relansare artistică a colectivului în plan local, regional, naţional şi internaţional. A invitat, la Craiova, reputaţi dirijori şi solişti din ţară şi străinătate, a dirijat concerte de anvergură la Sala Polivalentă din Craiova. Maestrul Modest Cichirdan a stabilit stagiuni permanente în oraşele reşedinţă de judeţ din Oltenia, conferind noi dimensiuni unor manifestări tradiţionale (Festivalul „Craiova Muzicală”, „Săptămâna Muzicii de Cameră”). A fost inițiatorul Concursului de Interpretare Muzicală „Dinu Lipatti”, iar, în perioada 1991-1994,  a fost director al Teatrului Liric „Elena Teodorini” Craiova. (by REDACȚIA RADIO CRAIOVA)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: