CONCURS LITERAR ”NICOLAE VELEA”

by Nicolae ROSU on August 9, 2020

Concursul de proză scurtă “Nicolae Velea”, ediția 2020, va avea loc în perioada 01 august-01 octombrie și se va finaliza cu ceremonia de acordare a premiilor și de lansare a ANTOLOGIEI în cadrul Târgului Internațional de carte “Gaudeamus…”

Tematica ediției a IV-a a Concursului va fi PANDEMIA.

1. Pot participa scriitori de limbă română, indiferent de vârstă și de țara de rezidență;
2. Textele (inedite) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15, vor avea cel mult 5 pg. și vor fi trimise prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, până la data de 30 septembrie, 24.00.
3. Într-un attach separat, autorul va trimite un scurt CV și o fotografie bust (obligatoriu pentru cei care doresc ca textele să le apară în antologie), datele de contact- numele și prenumele, adresa de domiciliu și numărul de telefon la care poate fi contactat și precizarea opțiunii de a achiziționa antologia.
4. Jurizarea se face între 1octombrie – 1 noiembrie de un juriu format din scriitori de prestigiu.
5. Rezultatele vor fi anunțate în “Arena literară” nr. 19, în alte publicații de profil, pe Facebook(pagina Roșu Nae)și pe Grupul „Arena literară” și pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro
6. Se acordă următoarele Premii și Mențiuni:
– Marele premiu „Nicolae Velea” și premiile speciale „Constantin Stan”, „Fănuș Neagu” și „Iulia Hasdeu” care constau în diplome și editarea gratuită a unui volum de proză de 150-200 pagini, în 150, 125, 100 și respectiv 75 ex.;
– Trei mențiuni constând în diplome și câte un set de cărți oferite de ADEPC.
– Textele premiate vor fi publicate în revista “Arena literară” și alte reviste de cultură partenere.
7. Cele mai valoroase 50 texte trimise pentru concurs, la propunerea juriului, vor fi incluse într-o antologie.
* Autorii care nu respectă prevederile de la punctele 2 și 3 vor fi excluși din concurs.
**Prețul pentru două ex. va fi de 70 lei (inclusiv cheltuielile de transport în țară), urmând ca autorilor care și-au exprimat opțiunea de cumpărare să li se comunice modalitatea de plată.
***Textele autorilor care nu doresc achiziționarea nu vor fi incluse în antologie

A.L. ADEPC

Leave a Comment

Previous post:

Next post: