ȘTIRI BUNE DE LA PRIMĂRIA RÂMNICULUI

by Primaria Ramnicu Valcea on November 30, 2023

Post image for ȘTIRI BUNE DE LA PRIMĂRIA RÂMNICULUI

Centrul Social de Urgență „Ioana” este pregătit să-i primească pe oamenii fără adăpost alungați de pe străzi de frigul iernii.

Centrul Social de Urgență „Ioana” din subordinea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea este pregătit să primească persoanele fără adăpost, mai ales în contextul instalării condițiilor meteorologice specifice sezonului rece. Ultimul ger din week-end a mai adus o persoană în instituția din zona 1 Mai, numărul celor cazați în prezent aici ajungând la 8, toți din Râmnicu Vâlcea, dintre care 7 bărbați și o femeie. Cel mai vârstnic dintre asistați are 74 de ani, iar cel mai tânăr – 21 de ani, acesta din urmă find și fost consumator de droguri, acum în proces de recuperare atât ca urmare a consilierii psihologice oferite de specialiștii centrului, cât și prin colaborarea strânsă cu Centrul local de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. Pe lângă cazarea în cele 21 de paturi dispuse în 7 camere (cu posibilitatea de extindere, la nevoie, a capacității cu paturi pliante și saci de dormit) și oferirea mesei de prânz în regim de catering, cei adăpostiți la Centrul Social de Urgență „Ioana” mai beneficiază de articole de igienă personală, articole vestimentare provenite din donaţii, de medierea relaţiei cu familia de origine în vederea reintegrării, de consiliere psihologică, asistenţă medicală primară sau consiliere socio-juridică. De-a lungul acestui an, mai multe zeci de persoane au beneficiat de serviciile centrului din administrarea Municipalității Râmnicului, multe dintre ele fiind, ulterior ieșirii din centru, monitorizate în vederea stabilizării și a construirii unei vieți cât mai independente. Pentru sesizarea unor cazuri care necesită serviciile Centrului „Ioana”, la dispoziția celor interesați este pus numărul de telefon cu regim non-stop 0350-428401.

(foto atașate)

* * *

Joi, 30 noiembrie, la ora 18.00, în Scuarul Mircea cel Bătrân, Primăria Râmnicului dă startul sărbătorilor de iarnă

Primăria Municipiului va da joi, 30 noiembrie, startul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea, la ora 18.00, a iluminatului festiv, a luminilor în bradul de Crăciun instalat în centrul Râmnicului și prin deschiderea Târgului „Decembrie Magic” și a patinoarului din Scuarul Mircea cel Bătrân.

Joi, de sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, evenimentele din centrul municipiului vor debuta la ora 18.00 cu aprinderea iluminatului festiv și a luminilor din bradul de Crăciun, continuată cu un mini-recital susținut de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Ștefan Vâlcu, Sofia și Teodora Opriț, Medeea Dirinea și de eleva Liceului de Arte „Victor Giuleanu” Daria Ștefan, urmat, de la ora 19.00, de un recital al interpretei de muzică populară Maria Ghinea. Spectacolul artistic reprezintă, totodată, debutul unei serii de manifestări pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân dedicate principalelor momente ale lunii decembrie: Moș Nicolae, Crăciunul și Revelionul 2024.

Un alt moment al zilei de joi va fi cel al deschiderii Târgului „Decembrie Magic”. În cele 29 de căsuțe decorate cu specific hibernal se vor comercializa produse specifice – jucării, cadouri, dulciuri, vin fiert etc., iar copiii vor avea la dispoziție un carusel și o roată panoramică. Programul de funcționare a târgului este între orele 10.00 – 20.00, în zilele de luni – joi, și între orele 10.00 – 21.00, în zilele de week-end. Ca urmare a tradiției îndelungate a acestei manifestări, Municipalitatea a demarat procedurile pentru înscrierea mărcii „Decembrie Magic” la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci – OSIM, astfel încât acest nume să fie, de acum înainte, legat exclusiv de Râmnicu Vâlcea.

În ceea ce privește patinoarul, acesta va fi deschis zilnic după același program orar ca și Târgul „Decembrie Magic”, tarifele de acces pentru o oră fiind aceleași ca și anul trecut: 5 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari și 10 lei pentru adulți; cei care doresc pot închiria cu titlu gratuit patine de la chioșcul dedicat din imediata vecinătate.

(foto atașată)

default

Leave a Comment

Previous post:

Next post: