CONCURS LITERAR

by Memoria Slovelor on March 1, 2016

Redacția revistei „Memoria slovelor” a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Vâlcea, are plăcerea să vă informeze că în 2016 va avea loc ediția a II-a a Concursului Internațional de poezie, eseu, proză scurtă și dramaturgie „MEMORIA SLOVELOR”
La acest concurs pot participa românii de pretutindeni.
Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, spațiere la un rând.
La secțiunea poezie se va participa cu două poezii care în total să nu depășească 32 de versuri.
La secțiunea eseu se participă cu un singur text de maxim 1 pag.
La secțiunea proză scurtă se va participa cu un singur text de maxim 2 pag.
La secțiunea dramaturgie se va participa cu o piesă de teatru de maxim 3 pag.
Se pune condiția ca lucrările participante la concurs să nu fi fost publicate în volum, în reviste online sau pe hârtie și să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării.
Textele care nu îndeplinesc condițiile de mai sus vor fi descalificate.
Concurenții vor trimite personal prin e-mail trei documente: unul cu textul, unul cu adresa de mail și nr. de telefon și o poză jpj pe adresa: memoriaslovelor@yahoo.ro și se va specifica: Pentru concurs, secțiunea (poezie, eseu, proză scurtă sau dramaturgie)
Cei care doresc sa participe la mai multe secțiuni vor trimite materialele în e-mail-uri separate (pentru fiecare secțiune în parte)
Concursul se va desfășura în perioada 15 martie – 31 mai, iar jurizarea va avea loc în perioada 01 iunie – 01 august, 2016.
Se vor acorda pentru fiecare secțiune în parte PREMIUL I, II, III constând din diplome tipărite, cărți și câte un exemplar din revista “Memoria slovelor” unde vor fi publicate lucrările câștigătoare.
De asemenea se va acorda un PREMIUL SPECIAL ales din toate lucrarile de către TRADUZIONI TALABA’ din ITALIA cu care revista noastră este în colaborare la acest proiect. Traduzioni Talabà va acorda DIPLOMA, un obiect de artă personalizat confectionat în Italia, precum și traducerea și publicarea lucrării câștigătoare în revistele de literatură din Italia.
Lucrările câștigătoare vor fi publicate și în alte reviste internaționale online (în limba română) în urma negocierii cu administratorii acestora.
Premierea câștigătorilor se va face pe 31 august de Ziua Limbii Române.

Comisia de jurizare este alcătuită din personalități ale culturii românești din țară și diaspora:

1. Al Florin Țene – președintele LSR, România
2. Daniela Popescu- scriitor și redactor „Memoria slovelor” pentru diaspora, Spania
3. Mihaela Talabà – scriitor și traducător, Italia
4. Vasile Hatos – scriitor, Italia
5.Ilie Fîrtat – scriitor și redactor „Memoria slovelor”, România
6. Ion Părăianu – scriitor și redactor „Memoria slovelor”, Romania
7.Ion Nălbitoru – scriitor și redactor șef „Memoria slovelor”, România

Leave a Comment

Previous post:

Next post: