Festivalul ceramicii populare românești, ”Cocoșul de Hurez”, va avea loc în perioada 10 – 12 iunie 2016

by Primaria Horezu on March 15, 2016

Conform Regulamentului de organizare și a calendarului târgurilor naționale de profil, Festivalul ceramicii populare românești, ”Cocoșul de Hurez”, este programat a se desfășura în prima zi de sâmbătă și duminică din luna iunie a fiecărui an.
În anii electorali, perioadele de desfășurare a festivalului au coincis cu datele scrutinelor alegerilor locale, ceea ce a condus la modificarea calendarului.
Această situație este întâlnită și în acest an, astfel că, administrația publică locală Horezu, principalul organizator al festivalului, a recurs la o analiză comună cu ceilalți co-organizatori (Casa de cultură ”Constantin Brâncoveanu”, Asociația ”Depresiunea Horezu”, Grupul de Acțiune Locală ”Microregiunea Horezu”, Asociația meșterilor populari ”Cocoșul de Hurez”, Liceul ”Constantin Brâncoveanu”, Clubul Copiilor, etc.) în vederea luării unei decizii comune cu privire la stabilirea perioadei de desfășurare a festivalului și a programului acestuia.
În cadrul unor întâlniri care au avut loc în săptămâna și week-end-ul trecut, marea majoritate a participanților la consultări au optat pentru ca, Festivalul ceramicii populare românești, ”Cocoșul de Hurez”, ediția a XLVI-a, să se desfășoare în perioada 10 – 12 iunie 2016.
Referindu-se la această decizie, Primarul orașului Horezu, Ilie Fârtat, ne-a spus: ”În privința stabilirii datei de desfășurare a Festivalului ”Cocoșul de Hurez” din acest an, am dorit să mă consult cu toți factorii organizatorici, cu ceramiștii, salariații din primărie, oamenii de cultură și reprezentanții principalelor instituții din județ. Împreună, am ajuns la concluzia că, nu este posibilă organizarea târgului în aceeași zi cu alegerile locale, personalul organizatoric și personalul de ordine fiind angrenat, în cea mai mare parte, în activitățile de desfășurare a alegerilor locale. Totodată, evităm orice speculație și imixtiuni de propagandă electorală pe perioada desfășurării festivalului. Am consultat calendarul național a târgurilor și evenimentelor etno-folclorice și am constatat că în perioada 10 – 12 iunie nu sunt organizate festivaluri de acest gen, astfel că, târgul se poate desfășura în bune condițiuni, putând beneficia de o participare numeroasă, atât din partea ceramiștilor cât și a vizitatorilor”.

Pentru informații suplimentare contactați: Fârtat Ilie – Primarul orașului Horezu, tel. 0740.217.540 sau Iovan Constantin – Directorul Casei de cultură Horezu, tel.0759.049.890

Leave a Comment

Previous post:

Next post: