”Horezu – Unde pământul ia formă”

by Adrian Dugulan on August 29, 2013

Post image for ”Horezu – Unde pământul ia formă”

Comunicat de presă: Asociatia Depresiunea Horezu in parteneriat cu Primaria orasului Horezu, Asociatia Mesterilor Populari “Cocosul de Hurez” si Asociatia pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu implementeaza proiectul cu titlul “Horezu – unde pamantul ia forma…”, proiect cu finantare nerambursabila in baza contractului de finantare nr. 201/19.04.2013 semnat cu Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul are o valoare totală de 65.042 lei, finanţarea acestuia fiind asigurată din două componente; 51.042 lei de la Administraţia Fondului Cultural Naţional şi 14.000 lei de la aplicantul Asociatia Depresiunea Horezu, proiectul derulându-se pe perioada acestui an 2013.

În cadrul acestui proiect s-a reusit participarea la Targul European de Ceramica „ARGILLA” 2013 – Aubagne, Franta a unei delegatii a principalilor actori care sustin ceramica horezeana, respectiv reprezentanti ai Primariei orasului Horezu, Asociatiei Depresiunea Horezu, Asociatiei Romane a localitatilor Centre de Ceramica, Asociatiei Mesterilor Populari “Cocosul de Hurez” si ai Asociatiei pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu.

Arta ceramicii populare tradiţionale româneasti a fost reprezentată de Pietraru Nicoleta, Frigura Florinel si Puetu Ion meşteri ceramisti reprezentativi din Horezu, care au expus şi au prezentat publicului vizitator frumoase lucrări din ceramica confecţionate manual si de Asociatia pentru promovarea Patrimoniului Autentic Horezu, care a fost prezenta cu un stand de ceramica, tesaturi, impletituri din alun si mic mobilier din lemn produse de mestesugari din Horezu.

In urma participarii la acest targ s-a realizat interconectarea mesterilor olari romani cu omologii lor din alte tari europene, punandu-se bazele unor colaborari economice si viitoare participari internationale.

Participarea delegatiei romane la Argilla 2013 si-a realizat in totalitate obiectivele, prezenta ceramistilor romani fiind unanim apreciata de vizitatorii targului, specialisti si colectionari care au onorat standul roman, iar demonstratiile mesterilor romani prezenti la targ a suscitat un larg interes. Din aceasta delegatie a facut parte si doamna Corina Mihaescu, cercetator stiintific al Centrului National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.

Prezenta romaneasca la acest targ a fost reflectata in presa franceza, facand obiectul unor interviuri acordate mass-mediei de specialitate din Franta. De asemenea, Primarul orasului Horezu, care indeplineste si functia de Presedinte al Asociatiei Romane a Localitatilor Centre de Ceramica a fost invitat de onoare la deschiderea evenimentului si la vernisajul unor expozitii ocazionate de acest grandios eveniment – expozitia de ceramica “PICASSO”, expozitia “Mozaicul de Ravenne”, centrul mobil Pompidou.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Dl. Dugulan Adrian – Responsabil promovare-comunicare, tel.0760699973, email: adhorezu@yahoo.com
Primarul Horezului Ilie Fârtat la Targul European de Ceramica „ARGILLA”
http://culturaarsmundi.ro/wp-content/uploads/2013/08/3.jpg

Leave a Comment

Previous post:

Next post: